Iedereen kent het wel. Je wil je tuin zomerklaar maken en voor je het weet gaat de wintertijd weer in. Dat wordt de tuin winterklaar maken dus. Niet raar dat het ook zo gaat bij een drukbezet ondernemer als Roy Willemsen van Schilderwerken Roy Willemsen BV “Als het om vastgoedonderhoud gaat maak je me niks wijs, maar dat is wat anders als het gaat om borders en beukenhagen,” lacht Roy. “Dan is het mooi dat je het bij Business Sociëteit Morgen (BS Morgen) opgebouwde netwerk kunt inzetten. Want vanuit dat netwerk maakte ik een tijd geleden kennis met het prachtige sociale hovenierschap van Noord Limburgs Groen. Toen ik Rob Vercoulen sprak, werd als snel duidelijk dat we een buitenkans voor samenwerking te pakken hadden.” 

Rob Vercoulen, directeur van Noord Limburgs Groen, herkende die kans. “Wij zijn bezig om onze naam te wijzigen en ons verhaal op een andere manier naar buiten brengen. Ter voorbereiding daarop zijn we ook ons kantoor aan het herinrichten. De win-win was dus snel bedacht. Roy Willemsen Schilderwerk schildert ons kantoor in onze nieuwe huisstijl en wij zorgen dat Roy zijn duizend vierkante meter tuin helemaal in orde wordt gemaakt.”

Project slide
Project slide
Project slide
Project slide

“Ik heb van dichtbij kunnen ervaren hoe aandacht voor de mens en professionaliteit hand in hand kunnen gaan.”

Samenwerken, helpen en uitdagen

Dat tot volle tevredenheid van Roy. “Toen ik kennismaakte met Noord Limburgs Groen tijdens een bezoek aan hun werkzaamheden op de Greenport Campus Venlo was ik al onder de indruk van hun mensgerichte aanpak. Nu heb ik van dichtbij kunnen ervaren hoe aandacht voor de mens en professionaliteit hand in hand kunnen gaan. Ik heb kunnen zien hoe het team samenwerkt, elkaar helpt maar ook elkaar uitdaagt. Zo zag ik hoe een van de mensen wat worstelde met hoe een bepaalde hoek aan te pakken. Dat werd niet meteen overgenomen of opgelost maar de betreffende medewerker werd uitgedaagd om het zelf op te lossen. Met resultaat. Drie uur en veel zweet later stond ie kapot maar vrolijk weer bij de groep. ‘Klaar!’ De glimlach op zijn gezicht vergeet ik niet meer. Bovendien mag het resultaat er zijn. Borders zijn schoongemaakt en opnieuw aangeplant, het gazon is klaar voor het voorjaar, de beukenhagen zijn gesnoeid en een verwilderde hoek met oude klimplanten – vergroeid in het grind – is omgetoverd tot een mooie frisse border met hortensia’s en lavendel onderbeplanting.”

 

Hoge normen, menselijke maat

“En bij ons is de entree weer écht een visitekaartje,” vult Rob enthousiast aan. “We wilden van onze entree een frisse ontvangst maken die ook meteen uitnodigt om een gesprek te starten over dat waar wij voor staan. Voor groenaanleg, groenonderhoud en leerwerktrajecten die voldoen aan de hoge normen van de markt volgens de meest menselijke maat. Dat we iedere dag uit ons bed komen om mensen via groen tot bloei te laten komen. En dat samenwerking een tweede natuur is om dat mogelijk te maken. Het is dan ook heel tof dat Roy Willemsen Schilderwerk en wij via samenwerking een buitenkans voor beide partijen gezien én benut hebben.”